Ana Sayfa

ÜCRETSİZ BİLGİLENDİRME :0212-265-50 95.05323249429---

mamul resimler * Pratik leke temizleme bilgileri..-*-HİZMETLERİMİZ..

hurriyet haber

27 Mart 2010 Cumartesi

Pratik leke temizleme bilgileri

Temizlik ve Bakım

Kumaş yüzeylerini nemli bezle silinmesi doğrudur. Sulu temizlik yapmak sakıncalıdır. İlk başta kumaş temizlenir, fakat kumaş bünyesine almış olduğu suyu altında bulunan süngere, ahşap iskelete veya metal iskelete iletir. Bu yüzeye inen su üzerindeki kumaş yüzünden hava alması zorlaşır ve içeride kalarak çürümeyi başlatır. Zaman içinde kotu ve hoş olmayan alttan gelen lekeler görülebilir. Eğer bu tarz temizlik yapılması gerekiyorsa koltuk havadar ve güneş alan bir ortamda iyice kuruması sağlanmalıdır.

Hakiki Deri

Deriyi çizilmelere ve mürekkep lekelerine karşı korumalısınız. Mürekkep yapısından dolayı içine işler ancak bazı özel temizleyiciler ile bazı mürekkep türleri temizlenebilmektedir. Fakat bu gibi durumlarda hemen klasik temizlik ürünleri ile temizlememeli sadece kuru bezlerle mürekkebin fazlalığı alınıp deri temizleyiciler tercih edilmelidir. Matlaşan veya solan yüzeyler için bakım kremleri ile eski canlılığına kavuşabilirsiniz. Derin çizikler ve yıpranmalar ancak deri boyaları ile boyanarak giderilir. Ancak çizik yok olmaz sadece dikkat çekiciliği azalır.

Suni Deri

Suni deriyi hakiki deride olduğu gibi çizilmelere ve mürekkep lekesine karşı korumalısınız. Mürekkep lekesi hakiki derideki gibi lekesel özelliği vardır. Günlük temizliği ılık nemli sabunlu bezle yapmak yeterlidir.

Teak Bahçe Mobilyası

Teak dış ortama dayanıklı bir malzeme olduğu için bahçe mobilyalarında tercih edilen bir ağaç türüdür. Fakat en büyük düşmanı güneş, tuzlu su ve rüzgarla gelen tozlu havadır. Lifli yapısından dolayı gözeneklerine kir alır. Bu kir temizlenmeden sürülen koruyucu yağlar kirle birleşerek daha kirli ve koyu bir görüntüye sebep verir. Yüzeyindeki kir temizlenip bakım yağları sürülmesi durumunda ilk günkü görüntüsünü uzun süreler korur. Bakımı yapılmayan Teak mobilyaları bulunduğu ortamdaki hava şartlarına göre kısa sürede karararak kötü bir görüntüye bürünecektir. Bu duruma gelen mobilyaların temizleme ürünleri ile temizlenmesi imkansız olabilir. Bu durumda yüzeyi zımparalanarak yüzeydeki kirli, yanmış ölü tabaka kazınarak temizlenerek koruyucu yağ sürülür.

Mobilya Yüzey Bakımı

Ahşap yüzeyli mobilyaların temizliğinde kullanacağınız malzemelerin yumuşak ve asitlik özelliği olmaması önemlidir. Aksi takdirde zamanla yüzeydeki cilanın çizilmeler suretiyle matlaşma ve görüntüsünde bozulmalar başlayacaktır.

Laminant Yüzey Bakımı

Mutfak tezgahlarında kullanılan laminantların bakım yağları ile kullanımına bağlı olarak belirli aralıklarla yağlanması gerekir.

Pratik Leke Temizleme Bilgileri

Boyalı mobilyalarda

Su lekeleri:Mantar tıpayla ovun.

Sinek pisliği: Kahve telvesiyle lekeleri silin veya sirkeyle ovun.

Şeker lekesi: Ilık suyla hafifçe sulandırılmış kahve telveleri kolayca temizler.

Cilalı mobilyalarda

Su lekeleri: Eşit miktardaki zeytinyağı ve 90 derecelik alkolü karıştırıp buna batıracağınız bezle ovuşturursanız lekeleri yok edebilirsiniz. Eğer mobilyanızın cilası hafif bozulduysa zeytinyağı ve sigara külü karışımına batırdığınız bir bezle daireler çizerek yenileyin cilasını.

Sıcak tabak izi: Üzerine terebentin sürün ve kaynamamış ketenyağıyla ovun. Sonra temiz ve yumuşak bir bezle parlatın.

Mum lekeleri

Cilalı ahşapta: Bir karton parçasıyla kazıyarak mümkün olduğu kadarını çıkarın. Sonra sıcak suyla ovun. Eşit oranlardaki terebentin ve ketenyağı karışımına batırdığınız bezle lekeyi ıslatın. Kuruduktan sonra parlatın.

Vernikli mobilyada: Kartonla kazıdıktan sonra petrole batırdığınız bir bezle silin.

Örtüde: Mumun koparabildiğiniz kadarını kaldırın örtüyü yıkayın. Kuruduktan sonra ütülerken mum lekesinin bulunduğu yeri iki kurutma kağıdı arasına koyun.

t9 t0

MÜREKKEP LEKESİ

Deri eşya üzerinde: Biraz limon suyuyla lekeyi fırçalayın. Kağıt üzerinde: Lekeli kağıdın altına kurutma kağıdı koyun. Lekenin üzerine birkaç damla oksijenli su sıkın. Sonra kuru bir pamuk parçasıyla kurutun.

Kumaş üzerinde

Dayanıklı bir kumaşsa: Biraz limon suyu ve ılık sütle silin. Durulanınca leke yok olacaktır.

Nazik bir kumaşsa: Leke kuruyunca, üzerine talk pudrası dökün. Kaybolana kadar fırçalayın.

Beyaz çamaşırda: Hemen lekenin üzerine sulandırılmış hardalı yayın. Yarım saat kadar bekleyip, süngerle lekeli yeri yıkayın.

Mobilya üzerinde

Eğer leke tazeyse içine çiğ süt veya limon suyu ilave ettiğiniz sıcak su yeterli olacaktır.

Leke eskiyse zımpara kağıdı ile kazıyın. Muntazam daireler çizerek mantar tıpayla parlatın.

Not: Pratik leke temizleme bilgileri sadece bilgi amaçlıdır. Kesin sonuç garantisi yoktur.
-

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı